2015. február 10., kedd

Nemzetközi Könyvajándék Nap a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban


2015.február 14. nem csak a szerelmesek ünnepe. Világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot, s e kezdeményezés legfőbb célja nem más, mint növelni a gyerekek hozzáférési lehetőségét a könyvekhez, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát.
A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár egy könyvajándék polc felállításával teremti meg a könyvajándékozás lehetőségét mindenki számára 2015. február 13-án és 14-én. A könyvtár földszintjén található polcra ezen a két napon bárki helyezhet el olyan új vagy jó állapotú használt könyvet, amelyet jó szívvel elajándékozna, s minden ajándékozó maga is választhat a polcról, ha megtetszik neki valamelyik kötet. A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a két nap. Természetesen a könyvekben megbújhatnak üzenetek, fényképek vagy alkalmi könyvjelzők, így bárki személyessé teheti az ajándékozást.
2015. február 13-án 11 órától a gyermekkönyvtárban közös könyvajándékozásra, mesélésre, könyves csevegésre várunk gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben közös utazást teszünk a mesék világába.
Szeretettel várunk mindenkit ezeken a napokon (is). Töltsük meg együtt a könyvajándék polcot!

Adj egy könyvet, s kapsz egy könyvet! 
smile hangulatjel
 Mert kapni jó, de adni is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése